• écht duurzame stoffen, GOTS geproduceerd biokatoen
  • <14h besteld, vandaag verzonden (op ma,di,do,vr)
  • Vlot bereikbaar voor al jouw vragen :)
  • Co2-neutrale bezorging door DPD

Lenzing™ Tencel™ Lyocell/Modal/Viscose

Tencel™is een natuurlijke vezel, wat gemaakt wordt van houtsnippers uit duurzaam bosbeheer. Er komen chemicaliën aan te pas, maar duurzame merken gebruiken vezels van Lenzing™, die ervoor zorgt dat er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht komen. Dat gebeurt dankzij een gesloten circuit, waarbij oa. de chemische resten worden opgevangen en hergebruikt. 
Tencel™ is een duurzame vezel, omdat er houtsoorten gebruikt worden die snel groeien en veel minder grondstoffen verbruiken dan bijvoorbeeld katoen, en het is biologisch afbreekbaar. Vandaar dat het een ecologisch alternatief is. Het eindproduct is heerlijk zacht en luchtig, sterk en absorbeert nog beter water dan katoen. Een ideale stof voor luchtige blouses en jurken. Zowel in uni als modieuze prints te verkrijgen.
Vermengd met elastan is het een luchtige, rekbare jersey stof die flatterend valt en heerlijk draagt. Ontdek nu het assortiment van Fabrilogy, Mind the Maker en MeetMilk (klik op het merk).

Merinowol

Merinowol is een dierlijk product, afkomstig van merinoschapen. De productie de wol door merinoschapen is verbluffend. Een merinoschaap produceert jaarlijks gemiddels 4 tot 5 kg wol (dat is ongeveer 10x meer dan "gewone" schapen). Dit komt door de extra huidplooien, wat hen ook kwetsbaar maakt voor infecties. Wil je diervriendelijke merinowol, let er dan altijd op dat het gegarandeerd mulesingvrij is, dat is namelijk een extreem pijnlijke behandeling voor de dieren. Ik kies daarom voor PaaPii merinowol.
De vezels van merinowol zijn zeer fijn, waardoor het ook super zacht en aangenaam aanvoelt op de huid. Geen kriebelwol dus :)
Ontdek nu het assortiment van PaaPii (klik op het merk).

Cupro

Cupro is een geregenereerde vezel, gemaakt van katoenlinter (de ultrafijne, zijdeachtige vezels die aan de zaden van de katoenplant kleven nadat deze is geoogst). Katoenlinter is normaal gesproken een afvalproduct van de katoenproductie omdat het niet kan worden gebruikt bij de vezelproductie.

Hoewel Cupro is afgeleid van katoen, is het erg fijn en heeft het niet de ongelijkmatigheid van de dikte die wordt aangetroffen bij natuurlijke vezels.

Cupro is antistatisch, ademend, heeft een uitstekend kleurbehoud en is zacht voor de huid.

Het heeft een zeer glad oppervlak en een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het soepel glijdt voor een lichte, comfortabele pasvorm.

Cupro heeft een unieke 'perzikkleurige' finish en heeft vaak de look en feel van zijde.
Ontdek nu het assortiment; klik hier.