• écht duurzame stoffen, GOTS geproduceerd biokatoen
  • <14h besteld, vandaag verzonden (op ma,di,do,vr)
  • Vlot bereikbaar voor al jouw vragen :)
  • Co2-neutrale bezorging door DPD

Zijn GOTS biologische stoffen duurder dan "gewone" stoffen?

De prijs per meter wordt vaak bepaald door de designer en regelmatig zie ik "gewone" stoffen die duurder zijn dan GOTS stoffen, omdat ze een bijzondere print hebben. Dat duurzame stoffen per definitie duurder zijn klopt dus niet.
Het is wel zo dat je "gewone stoffen" kunt vinden die spotgoedkoop zijn. Duurzame stoffen hebben daarentegen een eerlijke prijs.
Biologische stoffen krijgen alleen het GOTS certificaat wanneer er aan strenge eisen voldaan wordt, waaronder het verbod op kinderarbeid en de garantie van een leefbaar loon voor productiemedewerkers. Goedkope stoffen worden bijna altijd gemaakt door mensen die in lageloonlanden in mensonterende omstandigheden moeten werken en leven. Denk bijvoorbeeld aan de boeren die op het land tussen al die gifstoffen werken of arbeiders die in armoede leven. Daarnaast is het productieproces van biostoffen zo ingericht dat er minder aan de aarde onttrokken wordt en worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt, waardoor het rendement lager is en dus de kost ook hoger ligt. Het is de ware kost van stoffen productie. Eigenlijk zijn goedkope stoffen gek! Als je jezelf erop betrapt dat je denkt "hoe kunnen ze het zó goedkoop maken" dan betekent dat vaak dat er iemand ergens in armoede leeft en diegene de echte prijs betaalt.

Wat zijn voor mij de voordelen van GOTS biologische stoffen?

Ze zijn ongelooflijk zacht op je huid en anti-allergeen omdat er geen gebruik is gemaakt van schadelijke chemicaliën, kleurstoffen en pesticiden. Je kan er dus zelf van genieten, maar ook zorgeloos kinderkleding of speelgoed voor je kleintje van maken. De kwaliteit van biologische stoffen is ook top zodat ze lang meegaan na het wassen en ook kleurvast zijn. Ideaal voor slow fashion.

Waarom vind ik geen stoffen die alleen Oekotex certificering hebben in deze webshop?

Oekotex is een certificaat wat betekent dat de stof als eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het zegt niets over hoe de stof geproduceerd is. Het is een mooie extra op biologische stoffen, maar op zichzelf zegt het eigenlijk niet zo veel. In de webshop vind je stoffen die écht duurzaam zijn, dus katoen dat altijd GOTS geproduceerd is.

Moet ik stoffen wassen voor ik mijn creatie maak?

Elke nieuwe stof heeft een risico op krimp bij het wassen, daarom is het veiliger als je eerst de stof wast, droogt en strijkt alvorens je patroondelen eruit te knippen en je creatie op maat te maken. Het is natuurlijk zonde als je creatie een maatje kleiner uit de was komt nadat je deze met liefde gemaakt hebt. Krimpen kan tot 10%, houd hiermee rekening bij het bestellen van je stoffen. Heb je bijvoorbeeld voor je patroon 1m stof nodig, bestel dan 1,1m om te voorkomen dat je na het wassen net een paar cm tekort komt.

Let op! PaaPii raadt aan al haar stoffen de eerste keer op 60 graden te wassen, dit is eenmalig.

Ik zie de kleur van de stof niet zo duidelijk op mijn scherm, hoe zit dat?

Het is onmogelijk om een perfecte weergave van kleuren weer te geven op alle schermen. Ik doe daarom mijn best om top kwaliteit foto's te gebruiken met een perfecte belichting. Echter is ieder scherm anders gekalibreerd en kan ik de instellingen van een foto niet instellen op jouw specifieke scherminstellingen. Als je twijfelt over een stof maak ik graag meer foto's voor je, eventueel in combinatie met andere stoffen. En ik geef je graag oprecht advies over hoe de kleur in het echt is.. dus stuur me gewoon een berichtje ;)

Kan ik stofstalen bestellen bij Sew4Planet?

Jazeker! Aangezien alle stoffen per 10cm verkocht worden, kan je aantal = 1 bestellen voor een stofstaal. Je krijgt dan een mooie lap van 10cm x de gehele stofbreedte. Gelieve maximaal 5 stalen te bestellen, al ga ik niet moeilijk doen als het er 6 worden :) Ook is er een kleurkaart van Fabrilogy beschikbaar.

Waarom kan ik buiten Nederland en België geen bestelling laten leveren?

Ik houd het graag dichtbij huis ivm duurzaamheid in transport. Wellicht dat ik daar in de toekomst een oplossing voor verzin, maar op dit moment verzend ik alleen binnen België en naar Nederland. Woon je daarbuiten en heb je wel een bezorgadres in België of Nederland, dan kan je natuurlijk wel gewoon bestellen.

Ik ben pas begonnen en begrijp niet zo goed wat de benamingen van de stoffen betekenen.. wat nu?

Ik begrijp heel goed dat vakjargon verwarrend kan zijn, daarom heb ik speciaal voor jou een blog gemaakt waarin in oa. over dit onderwerp een gedetailleerde uitleg geformuleerd heb. Lees er hier alles over.

Kan ik als handelaar korting krijgen?

Sew4Planet is een consumenten webshop, niet gericht op groothandel. De prijzen vermeld op de website zijn marktconform en bieden geen ruimte voor kortingen. Wel kan je grote aantallen bestellen en een factuur krijgen excl. btw. Neem daarvoor altijd eerst contact met mij op en plaats in dit geval je bestelling niet via de webshop, want deze berekent altijd btw.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat.. wat nu?

Stuur mij alsjeblieft een berichtje, mailtje, gebruik het contactformulier,.. ik help je altijd graag!