• écht duurzame stoffen, GOTS geproduceerd biokatoen
  • <14h besteld, vandaag verzonden (op ma,di,do,vr)
  • Vlot bereikbaar voor al jouw vragen :)
  • Co2-neutrale bezorging door DPD

Review: Permeo jurk van Sofilantjes

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 12:22

Wow ik ben echt blij met dit patroon! Ik houd heel erg van de basic kleuren van Fabrilogy en deze jurk geeft je eindeloos mogelijkheden om daarmee te spelen! In dit geval twijfelde ik heel erg tussen zand, petrol en roest..

Ik vind het altijd mooi om op zoek te gaan naar de kleuren die in de print voorkomen, al is dat niet altijd nodig natuurlijk. De roest kleur is wat donkerder dan het vosje maar het past wel prachtig bij de intens gele kleur van de stof.

Patroon varianten

Het Permeo patroon geeft je een aantal opties om het topje te maken, ik koos voor de A variant met een mooie omslag. Daarnaast kan je lange of korte mouwen maken, mét of zonder een contrasterende streep. Ik koos voor een simpele korte mouw, omdat de print van mijn stof alle aandacht verdient. En omdat ik een zomerjurk voor ogen heb.

Het contrasterende biesje voor de top is perfect op maat volgens het patroon, dat heb ik wel al anders ervaren. Geen lubberende boord 🙂

Simpel maar prachtig: de omslagtop van het jurkje. Als je deze af hebt ben je al bijna klaar, het is zó snel en prima te doen voor beginners!

Werkbeschrijving

Waar ik altijd blij van word is dat je niet te veel tijd verlies aan het uitzoeken van patroondelen en het uitknippen ervan. Sofilantjes doet het echt goed door in de tutorial uitgebreid stap voor stap én gestructureerd te benoemen wat en hoe je het moet knippen (voor alle varianten apart!).

Bij de A variant maak je een omslagdeel bovenaan, een tailleband en een rokdeel. De mouwen zijn in het topje al verwerkt en hoef je alleen met een boordje af te werken. Vlot en vrij simpel.

Tip

Als je dit patroon gaat maken, let dan goed op bij het sluiten van de zijnaden. Je moet bij de tailleband goed spelden en je machine indien nodig een beetje ondersteunen. Aan de voorkant heb je bij de band maar liefst 4 lagen stof. Daarom gebruikte ik een hulpstuk van mijn Bernina om het naaivoetje er moeiteloos overheen te laten gaan.

Voila, het resultaat.. een prachtige zomerjurk die ook in de herfst niet zal misstaan.. mits mijn meisje er tegen die tijd niet uitgegroeid is natuurlijk 🙂


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.