• écht duurzame stoffen, GOTS geproduceerd biokatoen
  • <14h besteld, vandaag verzonden (op ma,di,do,vr)
  • Vlot bereikbaar voor al jouw vragen :)
  • Co2-neutrale bezorging door DPD

Hoe repareer ik een gat in een jeansbroek?

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 om 10:41

Mijn zoontje (5,5) zit in die fase waarin hij elke dag thuis komt van school met een groot gat in zijn broek.. bij de knie, vaak beide broekspijpen.. Goede gelegenheid om hier dus aandacht te besteden aan hoe je dat gemakkelijk kunt oplossen en wat je daarvoor precies nodig hebt. Zelf gebruik ik een mega handig pakketje daarvoor, het jeansbroek reparatiesetje.

Ik ben begonnen met de broekspijpen aan de goede kant te strijken en de vorm van de broek goed te krijgen (niet dat je achteraf ziet dat je het gat ‘opgevuld’ hebt en de vorm niet meer goed zit). Daarna heb ik de broek omgekeerd en weer de beide kanten van het gat/scheur netjes tegen elkaar aan gestreken. Vervolgens heb ik uit het setje het stuk jeans gepakt en op maat geknipt en op hetzelfde formaat het plakvlies geknipt.

Het plakvlies leg je eerst op het gat (zorg dat het gat dicht is: de randen zo aansluitend mogelijk tegen elkaar en kijk dus ook uit dat je de broek niet scheef trekt). Op het stukje plakvlies leg je vervolgens het stukje jeans met de mooie kant naar onder (want je werkt aan de binnenkant/verkeerde kant van de spijkerbroek en wil dat het er aan de goede kant mooi uitziet als er door het gat een gedeelte zichtbaar is).

Dan neem je je strijkijzer en pers je dit 30 seconden. Gebruik geen stoom en ga niet heen en weer bewegen met je strijkijzer zoals je normaal doet met strijken. Laat je strijkijzer ter plaatse staan en druk er zo hard mogelijk mee. Als je een hittebestendige ondergrond hebt ipv een strijkplank werkt dat ook heel goed. Of doe zoals ik: leg het 30 seconden onder de transferpers 🙂

Je wil natuurlijk de broek achteraf nog kunnen wassen, doe dat op 30 graden. Dat is zoiezo milieuvriendelijker dan kookwas maar zo voorkom je dat de plakvlies oplost!

Heb je vragen? Of heb je hier zelf ook ervaring mee en wil je wat aanvullen? Of vind je het gewoon een goed artikel?
Laat dan zeker een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.